Λήξη Πυροφυλάξεων!


Αγαπητοί φίλοι,

Καθώς οι ασυνήθιστα ζεστές πρώτες µέρες του Οκτώβρη έδωσαν τη θέση τους σε συννεφιές και βροχές µειώνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ο ΕΔΑΣΑ έδωσε «λήξη πυροφυλάξεων».

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν δύσκολο από πολλές απόψεις. Οι παρατεταµένες υψηλές θερµοκρασίες και οι άνεµοι δηµιουργούσαν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών, και συχνά  είδαµε τον δείκτη επικινδυνότητας της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας στο επίπεδο 4. Κάποιες µέρες είδαµε και το σπάνιο επίπεδο 5, το απόλυτο επίπεδο του «κόκκινου συναγερµού».

Επίσης η οικονοµική κρίση µείωσε τους κρατικούς πόρους που διατίθενται για την   δασοπυροπροστασία, αλλά και δυσκόλεψε πολλούς από εσάς, τα µέλη και τους εθελοντές µας. Όταν οι άµεσες έγνοιες και οι βιοτικές ανάγκες τρέχουν, ο εθελοντισµός συχνά έρχεται σε δεύτερη µοίρα.

Παρ’ όλα αυτά, 244 µέλη και εθελοντές του ΕΔΑΣΑ συµµετείχαν και φέτος στις πυροφυλάξεις, και η Σκίπιζα έµεινε στελεχωµένη ανελλιπώς από την 1η Ιουνίου ως τις 3 Οκτωβρίου. Συνολικά έγιναν 141 πυροφυλάξεις, ενώ οι περιπολίες µε το όχηµα θα συνεχιστούν ως τα τέλη Οκτωβρίου.

Σας ευχαριστούµε από καρδιάς!

Από "Τα νέα του Ε.ΔΑΣ.Α." Newsletter 19, Οκτώβριος 2012

Μονοπάτια προς κατάκτηση


Θέλω να μείνω για πάντα!


Σε άριστη κατάσταση


Στη Σκίπιζα τα πάντα ομορφαίνουν